Forside

Om VSI

Viden

Cases

Teamet

Job

Kontakt 

VSI Group Denmark ApS
Bramhale vej 45
6100 Haderslev
Denmark

CVR: 35470387

VSI Group Asia Co., Ltd.
97 Chotana Rd Soi 22
T. Patan, A. Muang
50300 Chiang Mai
Thailand

BOI no. : 1821(7)/2555
Tax/VAT no : 0505555003302

De 10 bud for en vellykket animationsvideo

Hvad skal du være opmærksom på, inden du planlægger en animationsvideo?

Kan du bruge en hvilken som helst visuel stil, hvorfor er lydsporet vigtigt og kan du selv indtale det gode manuskript, der er forudsætningen for en vellykket video?

Læs de 10 bud og find ud af, hvordan du kommer hele vejen omkring din nye animationsvideo og får det bedste resultat.

1. Sæt mål
Første skridt på din vej er at finde ud af, hvad du skal bruge din nye animationsvideo til. Til hvilken mission er videoen dit foretrukne våben, og hvad vil du opnå med dette valg?

Typiske eksempler er:

Intern brug
Præsentation til samarbejdspartnere, præsentation af nye mål til medarbejdere eller inspirationsvideo.

Demonstration
Vis hvorfor I er de bedste til jeres kerneydelser, fortæl om jeres nye koncept eller guide jeres kunder igennem brugen af jeres smarte produkt.

Promovering 
Få nye kunder eller gør klar til en ny lancering.

Når du angiver dine mål, sætter du tonen for hele din animationsvideo, og når du ved, hvad din video skal bruges til, bør du også begynde at tænke over, hvor den ska bruges (på hjemmeside, i månedens nyhedsbrev eller måske på tværs af sociale medier).

2. Kend din målgruppe
Hvem rækker du ud efter og hvordan skal du tale til dem? Det er essentielt, at du kender din målgruppe.
For at sætte ansigt på din målgruppe kan du forestille dig, hvordan din målgruppe ser ud, hvordan de opfører sig og tage forbehold for deres demografiske kendetegn. Uanset om du sælger et nicheprodukt eller favner bredt, er det altid en god hjælp at sætte ansigt på din målgruppe – altså udvikle en persona – som du kan forestille dig, du henvender dig til. Metoden gør det ganske enkelt mere håndgribeligt at tilrettelægge den bedste kommunikation.

Er tiden eller erfaringen knap i forhold til at lave målgruppeanalyser, bør du søge professionel hjælp. En knivskarp og veldefineret målgruppe kan være forskellen mellem en ekstremt effektiv video og blot endnu en i mængden. Kontakt vores marketing afdeling i dag, såfremt du har spørgsmål eller brug for vejledning.

3. Strukturer dit budskab
Når du tilrettelægger dit budskab, er det klogt at respektere animationsvideoens korte og præcise format. Din præsentation afhænger naturligvis af dine målsætninger fra punkt 1, men en populær fremgangsmåde er:

Udtryk en problematik
Vis at du kender og har forståelse for kundens udfordringer og behov på det nuværende marked.

Præsenter din løsning
Introducer din service, dit produkt eller dit koncept og fremhæv dine sælgende pointer. Tænk på den klassiske EFU-model, hvor du præsenterer din kunde for egenskaber, fordele og udbytte for netop din problemknusende løsning.

Call to action
Husk altid at slutte dit budskab af med en opfordring og information til kunden. ”Se mere her” og ”Bestil en gratis prøve på…” er begge almindelige og anvendelige eksempler, der kan bruges i videoens afslutning.

Din call to action hænger naturligvis også sammen med din målsætning.

4. Skriv et godt manuskript og hold det kort
God storytelling er inddragende og fanger dit publikum. Storytelling er en af verdens ældste underholdningsformer, og gode narrativer skaber engagement mellem afsender og modtager.
En animationsvideo på 60 sek. indeholder 130 – 150 ord, og derfor er et kortfattet, præcist manuskript en nødvendighed. Af samme årsag er det en god idé at bruge storytellingens kunst til at fokusere på din løsning og kundens udbytte.
Vær direkte og relevant, og gør gerne brug af almene metaforer, der forbinder problemet med kundens egne oplevelser. Husk desuden at tilpasse sproget og brug nøgleord, dit publikum forstår.

5. Brug en professionel speaker
En god fortællerstemme er altafgørende, når du præsenterer din video. Det kan virke ligetil at læse op fra et manuskript, men folk, der allerede har prøvet det, ved det ikke er tilfældet. En professionel speaker mestrer oplæsningens kunst og har kontrol over kadence, tone og tempo, så speaket bliver seriøst og troværdigt. Derfor bør du altid investere i et professionelt speak.
Overvej desuden om dit produkt eller din service skal præsenteres af en mand eller kvinde. Mange hælder stadig til kønsstereotyper, hvor mænd fortæller om biler, elektronik, håndværk og lignende, mens kvinder fortæller om kosmetik, mode, omsorg etc.
Igen bør det nævnes, at dit stemmevalg bør træffes ud fra dine mål med videoen og din målgruppe.

6. Tilføj stemning med musik
Den rette musik kan tilføje en helt ny dimension til din video. Brug musikken som virkemiddel til at sætte en stemning, der understøtter animationsvideoens formål. Tænk på hvor effektivt det rette lydspor kan gå fra en problematisk, tung og dyster lyd til et muntert, fløjtende og positivt lydbillede, der understøtter og afspejler dit produkts gode egenskaber.

7. Brug en visuel stil, der matcher jeres virksomhed
Animationsvideoer udmærker sig i at være effektive til at fortælle og forklare på bedste didaktiske vis. Men din forklarende stil bør matche din virksomhed og det område hvor den benyttes.
Dine valg bør tilrettelægges ud fra virksomhedens visuelle identitet, da genkendelighed er en vigtig faktor, når der kommunikeres visuelt. Visuel stil og genkendelighed er dog ikke ensbetydende med, at du ikke må tænke kreativt.

8. Afslut altid med en call to action
Dine kunder har netop set din nye flotte animationsvideo, der giver dem lyst til at investere i netop din forretning, men slukker nu for skærmen. Er det en lykkelig slutning? Nej, vel?
Dine kunder skal naturligvis præsenteres for en call to action, altså en opfordring, når de har set din video. Opfordr brugerne til at foretage sig noget lige fra at klikke sig ind på din hjemmeside, ringe til dit dygtige team af sælgere, tilmelde sig dit nyhedsbrev, deltage i en konkurrence eller tage et billede med et særligt hashtag.
Glem aldrig din call to action, som gerne skulle være gennemtænkt og rodfæstet til videoens formål.

9. Brug kun bedste kvalitet
Din video har direkte indflydelse på, hvordan dine kunder opfatter din virksomhed.
Vil du gerne fremstå seriøs og præsentere en kvalitetsservice eller et produkt fra øverste skuffe? I så fald sender det helt forkerte signaler, hvis din video er fyldt med store pixel, hakker, har for lavt lydniveau eller generelt bare fremstår som noget, der er lavet på en formiddag.
Sørg for at din video laves af fagfolk, der har en god og solid portfolio. Din virksomheds renommé afhænger af det.

10. Del
Du har fået lavet verdens fedeste video? Sådan – del den med verden!
Hvilke kanaler du viser din video på, afhænger selvfølgelig af din kommunikationsstrategi. Men hvis du gerne vil have, at folk ser den, så sørg for at dele din nye video med publikum på din hjemmeside, dine sociale kanaler og evt. i din e-mail marketing, hvis det har relevans.

Bonus:
Hvis du har fået lavet en god animations-, præsentations eller explainer video, der giver mening at have på din forside, så placer den der. Foruden at kommunikere effektivt til kunderne og give dem en god oplevelse, så giver videoindhold et stort boost i søgemaskinerne. Google elsker video, og viser dem ofte på deres første side over søgeresultater. Video er med til at tiltrække 3 gange den månedlige trafik, og faktisk har hjemmesider med video på forsiden 53 gange så stor chance for at lande på Googles side 1 (kontra sider med ren tekst).