Forside

Om VSI

Viden

Cases

Teamet

Job

Kontakt 

VSI Group Denmark ApS
Bramhale vej 45
6100 Haderslev
Denmark

CVR: 35470387

VSI Group Asia Co., Ltd.
97 Chotana Rd Soi 22
T. Patan, A. Muang
50300 Chiang Mai
Thailand

BOI no. : 1821(7)/2555
Tax/VAT no : 0505555003302

9 steps til videoer, der er svære at glemme

Kender du det, du ser en video og med det samme har lyst til at fortælle andre om dét, du lige har set?

Jeg gennemgår i dette indlæg 9 steps, der giver dig indsigt i, hvordan du skaber en video, der forhåbentlig bliver svær at glemme.

Så find ud af hvordan du selv fremstiller sådan én  samt hvorfor det (selvfølgelig) er at foretrække.

PS: Er du sulten efter mere god iden, så husk desuden at læse artiklen om de 10 bud for en vellykket animationsvideo her: http://www.vsi-group.dk/de-10-bud-for-en-vellykket-animationsvideo/

De 9 steps til uforglemmelig video

Step 1: Det handler om at have et godt manuskript

Hvis du skal lave en video, der fanger folks opmærksomhed, så er det utrolig vigtigt med et godt manuskript. “Hvad er et godt manuskript?“, tænker du så. Et godt manuskript til en animeret explainer video har 4 faser.

  • Problemstilling
  • Løsning
  • Demonstration
  • CTA (Call To Action)

Oftest vil det være godt at få en tredjepart til at skrive dit manuskript – og mange gange vil du også få udleveret en form for idé-dokument. Se eks. nedenstående billede.

Step 2: kortere jo bedre – Kort men godt

Fra forfatter Helen Klein Ross lyder det: “Jo mindre du siger, jo mere sandsynligt er det at folk vil huske det du siger.” Vi er klar over du har en masse, du vil fortælle folk om din virksomhed, men en explainer video er tænkt som et overblik , altså den “krog”, der gør folk interesserede i at tage det næste skridt.

Den typiske tommelfingerregel i branchen er 150 ord i minuttet. Du er muligvis i stand til at læse hurtigere end det. men husk; der skal være tid til både vejrtræknings og tid til at budskabet synker ind. Dertil skal det naturligvis nævnes, at jo længere din video er, jo færre mennesker vil se den til ende.

Tricket er at skære dit manuskript til, så det er kortfattet, men præcist.

Step 3: Keep It Simple

Det er vigtigt at holde en stram og struktureret linje. Hvis din video bliver for kompliceret, taber du meget hurtigt seeren. Derfor: keep it simple.

  • 1. Problemet – Præsentér problemet som kunden har (0:00-0:20)
  • 2. Løsningen – Indsæt dit produkt eller service som svaret på problemet (0:20-0:25)
  • 3. Sådan virker det – Beskriv kort hvordan det fungerer (0:25-0:50)
  • 4. Call to action (CTA) Brug en opfordring til handling.  Fortæl folk hvad de skal gøre som næste (0:50-0:60)

Step 4: Skab værdi – beskriv fordele, ikke funktioner

Uanset om du har et nyt produkt, en app eller webservice, fristes du sikkert til at forsøge at vise så mange funktioner som muligt. “100 GB lagerplads”, “60” HD-skærm”, “ubegrænset brugere” etc. Listen fortsætter. Men prøv nu bare at udskifte fakta med fordele, som betyder noget for kunden.

I stedet for at fortælle om tekniske funktioner, så fortæl folk hvordan dit produkt eller din service kommer til at gøre deres liv bedre. Skift eksempelvis “100 GB lagerplads” ud med “Masser af plads til at opbevare dine familiebilleder.” Du forstår pointen.

Step 5: Brug en professionel speaker (stemme)

Det er vigtigt, hvis du vælger at have voice over (speak) i din video, at du får det lavet af en professionel. Ikke kun for lydkvalitetens skyld, men også for at sikre den korrekte tone og følelse i stemmen. Ydermere er det vigtigt at overveje om det skal være en mandlig eller kvindelig stemme. Overvej din målgruppe og tag stilling ud fra dét, du tænker rammer bedst.

Step 6: Underhold – Spil på folks følelser

Det er vigtigt at producere en video, der vækker genklang hos din målgruppe. Vi har konstateret, at uanset hvem der ser (administrerende direktører, marketingfolk, arbejder moms, børn), er én ting altid sandt: folk elsker at blive underholdt!

Tilføj noget lidt anderledes til din video. Uanset om det er humor, en overraskelse eller noget decideret skørt, kan det nå lang vej. Det giver smil og skaber forbindelse / følelser til dit brand, på en måde en hjemmeside ikke kan.

Vi skriver nu 2017, og det er ikke længere nok at fortælle om dine visioner og værdier med en lang tekst, for folk vil gerne underholdes.

Der er mange måde at underholde på, så der skal nøje tænkes over, hvad der fanger lige netop den målgruppe din service eller dit produkt henvender sig til. Alt afhængig af din målgruppen – og formålet med videoen – så er der én ting, der gør sig gældende for alle videoer, der bliver delt viralt på nettet – følelser!
Alle videoer, der går viralt rammer én eller anden følelse i folk. Glæde, vrede, chok osv.

I vores lille video har vi skabt en form for chokerende følelse – samt en følelse af at blive overrasket. Det uforventelige “øjeblik”.
Ved at lave en scene, der er lidt ekstrem, fremhæver vi samtidig et moment, folk ikke så komme. På den måde er det en overraskelse, der sætter spor i hukommelsen.

Se vores video her

Step 7: Visuelt udtryk – Skil dig ud fra mængden

Ligsome et professionelt speak er vigtigt, er det visuelle udseende også helt essentielt.

Du skal naturligvis bruge visuelle illustrationer, der forstærker historien og speaket. Du behøver ikke forsøge at producere noget nær en Disney film, for faktisk kan for mange visuelle effekter forstyrre selve budskabet.

Step 8: Sæt tonen med valget af baggrundsmusik

Baggrundsmusikken er utrolig vigtig for at skabe den korrekte stemning i videoen.

Det er utroligt, hvad en sang kan gøre. Ligesom video kan musik vække alle typer af følelser. Desuden er det musikken, der sætter tonen og tempoet i din animerede explainer video.

Nogle gange har vi den perfekte sang i tankerne, når vi udvikler en video, men det meste af den tiden, finder vi først den helt rigtige, når videoen er klar.

Step 9: Lancér, distribuér og imponér

Du har nu en køreklar video, men din video bliver ikke set af nogen, hvis ikke du gør en indsats for at få den vist.
Brug videoen på din hjemmeside og del den på alle dine sociale medier. Husk også at  YouTube ikke er det eneste sted, du kan uploade videoer til.

Her er en lille liste af steder du kan uploade/hoste din video: